Nordisk mytologi, Thor, Odin, Frej, Freja, Fenrisulven, Skade, jætter, alfer og meget mere – Fanny Fairychild-serien foregår i Godheim, og har mange referencer til de gamle guder og sagn fra den Nordiske mytologi. Der er desuden en ordforklaring bag i bogen.

Fanny Fairychild er en fantasy-serie for børn i alderen 10 år og op.

Bogen kan læses af en øvet læsegruppe fra 4. klasse og ellers som frilæsningsbog fra 5. klassetrin.

  • Lixtallet er på 24 / 26 – let tekst for alle læsere, børnelitteratur.
  • Sproget er fortællende og klart. Der er ikke brugt stødende ord.
  • Teksten er skrevet i Adobe Garamond Pro i størrelsen 12px, med god mellemrum mellem linjerne – for læsevenlighedens skyld.
  • Bogen indeholder mange, korte afsnit for en bedre forståelse og ophold i læseprocessen.
  • Uddybende ordforklaring på navne og termer bag i bogen.
  • Kort over Godheim i starten af bogen.
  • Find bogen på Materialeplatformen.dk og bestil den på Bogportalen.dk – ISBN 9788797088609 
Nordisk Mytologi og kort over Godheim i Fanny Fairychild og det magiske spejl
Nordisk Mytologi i Fanny Fairychild

Nordisk mytologi og de gamle sagn


Der er klare referencer til den nordiske mytologi i bogens handling. De gamle kendte sagnfigurer – for eksempel Odin, Thor, Frej, Freja, Udgårdsloke osv.

Handlingen foregår i nutiden og er et spind af ny fortælling samt genskab af referencer til de gamle sagn fra den nordiske mytologi. Læseren stifter bekendtskab med de kendte sagnfigurer, for eksempel Odin, Thor, Frej, Freja, Udgårdsloke – samt Jotunheim, Alfheim, Yggdrasil, Urds Brønd, Gjallarbroen, Helheim og meget mere.

Uddrag fra Fanny Fairychild og det magiske spejl (Kapitel 16 – Rejsen til Alfheim):

En lang klagen gav ekko af flere klager i skoven. Gruppen stoppede op, og Elvy vendte sig om mod Fanny.

“Ulve?“ Fanny så spørgende på Elvy.

“Ja. Jernskoven ligger i udkanten af Jotunheim og er fyldt med ulve. Men vi behøver ikke være bekymrede, så længe vi ikke møder Fenrisulven, for ulvene hyler til ro nu og jager først igen i aften, når det bliver mørkt. Desuden er vi snart ved udkanten af skoven og tæt på hovedvejen.“
Fanny gøs.

“Før vi når til Alfheim skal vi gennem Jotunheim. Vi kan ikke flyve dertil, for vi ved ikke, hvem der lurer derude. Vi er mere synlige i luften end på jorden, hvor vi kan skjule os. Jotunheim vrimler med mange forskellige væsner. Men især jætter.“ Elvy rynkede brynene.

“De kan være ganske fredelige og venlige, men de kan også være ondskabsfulde, grådige og drilagtige. De kan være meget små, men de fleste af dem er kæmpestore og vil nemt kunne se os, hvis vi er i luften. Og den opmærksomhed ønsker vi ikke.“

Elvy løftede sin pegefinger mod Fanny. “Det er nu, vi skal være forsigtige, for vi kan også møde andre væsner i Jotunheim. Sortalfer, dværge og alfejægere. Det er også her i Jotunheim, Udgårdslokes borg ligger. Her har selv træer øjne.“

Uddrag fra ordforklaringen bag i bogen, som passer til ovenstående tekst:

Alfheim      
Alfheim er alfernes hjem over skyerne i Godheim, ifølge den nordiske mytologi.

Dværg       
Dværgene er dygtige smede. De forbindes ofte med guld, ædelstene og andre kostbarheder.

Fenrisulven
En kæmpe ulv, som holdes fanget med den magiske lænke Gleipner. Fenrisulven er søn af Loke og Angerboda, og bror til Midgårdsormen og Hel.

Jernskoven
Jernskoven ligger i Udgård og er et sted, hvor alle træer er lavet af jern. Det er der, Fenrisulven fødte sine ulveunger.

Jotunheim    
Jotunheim eller Udgård er der, jætterne bor. Landet består mest af klipper, bjerge, øde marker og tæt skov.

Jætte       
Jætter er overnaturlige væsner. De fleste er i krig med guderne. De bor i Jotunheim (Udgård). Jætternes konge hedder Udgårdsloke. Jætter kan være små eller store og se meget forskellige ud.

Sortalf      
Et overnaturligt væsen som bor under jorden og i grotter i Svartalfheim. I familie med alfer, men onde. De forbindes ofte med dværge.

Sortalfejægere
Dværge, som spionerer i de forskellige verdener for Udgårdsloke.

Udgårdsloke
Udgårdsloke er jætternes konge. Han kan forvandle sig til jætten Skrymer. Han bor i Jotunheim i en borg, som kan flytte sig fra et sted til et andet.

Ud over at være en fantasy-fortælling, som foregår i Godheim med referencer til Nordisk mytologi, er Fanny Fairychild en alvorlig historie som berører emner som død, savn og kærlighed.

Historien skal motivere læseren til at drømme, tænke dybere og reflektere. Læs mere om forfatteren.

For flere oplysninger kontakt Forlaget Tanken & Mindet, Lykke Lindbo på mail@tanken-mindet.com