Categories:

Du har længe gået og overvejet at skrive en bog. Måske baseret på egne erfaringer. Eller også har din fantasi kringlet et univers sammen, som du føler, du er nødt til at dele med omverden. Men hvordan kommer du i gang med at skrive?

Uanset hvad, der er din bevæggrund for at skrive din bog, kan der være langt fra ide til handling. Det tog mig for eksempel hele seks år at tage mig sammen, før jeg for alvor satte mig ned og skrev min første børnebog. Der havde ideen allerede ligget og ulmet, hjemmesiden stod der også – men jeg havde mange undskyldninger for ikke at komme i gang med at skrive.

Og vejen er jo som bekendt brolagt med mange af dem … undskyldningerne. For mig personligt var det tiden, der var den store synder.

Men hvad skulle der til?

Stædighed og en tro på, at du kan, hvad du vil – er de allervigtigste ingredienser, når du ønsker at forvandle en drøm til virkelighed (læs også mit indlæg “How my impossible became my possible” på LinkedIn og blogindlægget om det, at nå sit umulige).

En anden ting er, at du ikke må lade dig farve af dine venner, bekendte og families velmenende, gode råd eller holdninger til det, at skrive og være forfatter.

Se dit forfatterskab som en hobby. Du skal ikke sige dit gode job op lige med det samme (det kan du tids nok gøre, når moneterne ruller ind ? ). Fortæl din omgangskreds, at det er din fritidsinteresse – det vil lette dit eget hjerte og give dig ro i sjælen.

Og så må du finde den dyrebare tid. Mange gange betyder det, at du må prioritere din fritid lidt anderledes. For det tager tid, at skrive en bog. Sæt tid af i din kalender – fx når ungerne er lagt i seng. Eller, hvis du er for træt om aftenen, brug en times tid hver morgen før alle står op.

Forfatter Lykke Lindbo - Kom i gang med at skrive


Skriv, skriv, skriv

Så skal du skrive. Alt det, du kan. Tænk ikke over formateringer og stavefejl. Men lav gerne handlingsplaner for din historie, eventuelle stamtræer og opbyg dit univers, så du kan leve dig helt ind i det. Find din egen ro og motivation til at skrive, når du føler for det.

Stop dine tanker og bekymringer omkring, hvad du gør, når du har skrevet dit manus færdigt. Glemt alt om, hvordan du udgiver, om et forlag vil modtage det, om din bog sælger, hvad det koster og om du kommer til at tjene.

Meget få forfattere kan leve af deres bøger alene – så du skal bare starte med at følge dig hjerte og skrive, fordi du ikke kan lade være. Alt det andet kan du spekulere over, når du har skrevet din bog og skal videre i processen. Men dine værdifulde kræfter og din energi skal du bruge på at skrive din historie.

Kort fortalt …

  • Skriv, fordi du har lyst og skriv, så snart du kan.
  • Lav en handlingsplan, historie-opbygning, stamtræer, personprofiler, laver research – så du er godt gearet til at skrive din historie.
  • Glem alle de gode (eller dårlige) råd, andre måtte komme med – men følg dit skrivehjerte. Det koster ikke noget at gå i gang.
  • Prop alle bekymringerne omkring selve udgivelsen ned i en kasse, og luk den godt til. Brug din energi på at skrive, og glæd dig i stedet over hver side og afsnit, du får nedfældet.

Rigtig god skrivelyst =)
Lykke

Tags:

Comments are closed