Categories:

De fleste af os går rundt med en drøm om, at opnår eller gøre noget, som vi måske tænker, er umuligt. Det gjorde jeg også, indtil den dag jeg besluttede, at gøre det umulige muligt.

For syv år siden poppede navnet Fanny Fairychild op i mine tanker. Jeg vidste med det samme, at det var helt specielt. På det tidspunkt havde jeg masser af jern i ilden og havde ikke tænkt, at jeg skulle skrive en børnebog. Og for at være helt ærligt, så anede jeg ikke, hvad jeg skulle bruge navnet til.

Men det klingede så fint i mit hoved – og jeg styrtede ind og købte domæne-navnet samme aften. På et tidspunkt ville jeg nok finde ud af, hvad jeg skulle gøre med det.

Noget tid efter fik jeg ideen til fantasy-romanen om Fanny Fairychild; en pige, som rejser til alfernes verden og finder ud af, at hun selv er en alf.

Jeg skrev et par kapitler og gik så i stå …

Børn, arbejde, tidspres

Undskyldningerne var altid de samme. Børn, madlavning, fritidsinteresser (børnenes), fuldtidsjob, ekstra firma ved siden af, mand, stress, graviditet, skilsmisse, flytning … Ja, stort set alle de ting, som kunne bruges som undskyldning for, at jeg ikke forfulgte min drøm og skrev min bog færdig.

Årene gik. En dag på arbejdet fik vi præsenteret en international kampagne, som Toyota havde lavet i forbindelse med De Olympiske og Paralympiske Lege i Tokyo 2020. Kampagnen hed ‘Start your Impossible’.

Kort fortalt lagde kampagnen sig op af de dygtige para-atleter, og hvordan de opnåede det umulige trods svære odds i livet.

Vi fik alle at vide, at vi selv skulle finde vores umulige og skrive det på et stort wide-board på kontoret. De fleste skrev ‘løbe en maraton’, ‘cykle på arbejde hver dag’, ‘udføre Ironman’, osv.

Det tog mig ikke mange minutter at skrive ‘færdiggøre min børnebog’ på tavlen – og det var med en vis portion skepsis og selvironi at jeg læste sætningen for mig selv.

Opbakning og styrket bagland

Det er muligt, at jeg ikke selv troede på det i det øjeblik. Men jeg bildte mig selv ind, at jeg kunne gøre det. Og jo mere, jeg sagde det højt, jo mere troede min omverden også på mig. Mine venner, familie og kolleger. De støttede mig alle i mit mål – og det var en stor hjælp.

Det endte med, at der var store skilte på Rådhuspladsen, hvor jeg viftede med et skilt, hvor der stod: Jeg vil gøre min børnebog færdig.


Forfatter Lykke Lindbo - om at gøre sit umulige muligt


Da jeg ligesom havde committet mig foran hele verden, hev jeg mit gamle manuskript frem igen. Der blev brugt uger på research, og jeg fandt ud af, hvordan alfer og den nordiske mytologi hænger sammen.

Den verden jeg troede, jeg skulle opfinde, var allerede opfundet – og min historie manglede blot, at jeg fik nedfældet den med ord og fik enderne bundet sammen.

Det skal siges, at jeg allerede kendte min roman i store træk – og også havde en del karakterbeskrivelser liggende.

Jeg gik i gang for alvor i gang med at skrive på bogen i januar 2018 – og i september samme år kunne jeg præsentere det første prøveeksemplar af Fanny Fairychild og det magiske spejl ved Bogforum i Bella Center.

Den endelige bog udkom den 28. januar 2019 – og jeg fik bevist, at selv det umulige er muligt – og så er det pludselig ikke så umuligt alligevel.

Kort fortalt …

  • Du må aldrig fortælle dig selv, at noget er umuligt. Du skal tro på, at det er muligt.
  • Sæt dig et slutmål – og tilføj passende mængder delmål for at lette processen.
  • Fortæl om det – skrig det ud til verden. På den måde får du opbakning (som du behøver) – og jo mere du siger det ud, des mere committer du dig ubevidst også.
  • Fejr alle dine succeser – selv de små.
  • Vær stolt af dig selv – men stop ikke, når du er nået i mål. Du har sikkert et nyt mål, du kan forfølge …
  • Læs også blogindlægget om, hvordan du kommer i gang med at skrive

Rigtig god skrivelyst =)
Lykke

Tags:

Comments are closed